Lite fakta om plexiglas

Plexiglas en transparent plast som erbjuder liknande egenskaper som glas, men med fördelarsom hållbarhet, lättviktighet och flexibilitet. Det används inom en mängd olika branscher, inklusive byggindustrin, reklam och skyltning samt möbler och inredning. Plexiglas är egentligen ett varumärke men när man pratar om det som material så menar man akrylplast. Själva varumärket PLEXIGLAS® ägs av Röhm GmbH som är ett tyskt kemiföretag. 

Vad är plexiglas?

Plexiglas är en typ av akrylglas eller polymetylmetakrylat (PMMA). Det är en transparent plast som används som ett alternativ till glas på grund av sina liknande egenskaper men med flera fördelar. Plexiglas tillverkas genom att polymerisera metylmetakrylatmonomerer, vilket skapar en stark och genomskinlig plast.

Plexiglas är känt för sin höga transparens, vilket innebär att det släpper igenom ljus på ett liknande sätt som glas. Detta gör det till ett populärt val för användning inom fönster, skyltfönster, displaymaterial och andra applikationer där klar synlighet är viktig.

En stor fördel med plexiglas är hållbarheten. Man brukar säga att plexiglas är 10 gånger starkare än vanligt glas. Detta gör det mindre benäget att spricka eller splittras vid stötar eller fall. Dess hållbarhet gör det också motståndskraftigt mot väderförhållanden och kemikalier vilket gör det lämpligt för användning utomhus och i andra tuffa miljöer.

En annan fördel med plexiglas är att det är betydligt lättare än glas. Det är därför enklare att hantera och installera i flera olika situationer. Dess lätta vikt gör också plexiglas till ett attraktivt alternativ när vikten är en faktor, till exempel vid konstruktion av flygplansfönster eller båtfönster.

Plexiglas är också känt för sin flexibilitet. Det kan enkelt formas till olika former och storlekar vilket gör det möjligt att skapa unika designer och använda det i olika produkter och tillämpningar inom olika branscher.

Användningsområden

Plexiglas har en bred användning inom olika branscher och områden. Några av de vanligaste användningsområdena för plexiglas listas nedan.

  • Plexiglas används inom byggindustrin för fönster, glasväggar, takljus, skyltfönster och balkongskydd. Dess lätta vikt och hållbarhet gör det till ett attraktivt alternativ till traditionellt glas.

  • Plexiglas används ofta för skyltar, skyltfönster och displaymaterial. Dess transparenta egenskaper och förmåga att enkelt bearbetas och tryckas på gör det idealiskt för att skapa ögonfångande skyltar och reklamprodukter.

  • Plexiglas används i möbler och inredning på grund av sin estetiska tilltalande och moderna look. Det används ofta i bordsskivor, stolar, hyllor och belysningsarmatur.

  • Ett givet exempel på användningsområde är inom ishockey. Både som visir på hjälmen och runt om hockeyrinken som skyddsglas.

  • Plexigruppen har ett stort sortiment av olika exponeringsprodukter och tillverkar även produkter i plexiglas helt enligt önskemål från våra kunder. Har ni en egen idé eller skiss på en inredningsdetalj, display, skylt eller något annat så tillverkar vi det till er.

 

Beställ produkter av plexiglas online

Plexigruppen erbjuder det mesta inom plexiglas & display. Vi gör allt från idé, design, formgivning, material- och färgval, tryck och tillverkning av färdig produkt. Vår tillverkning sker i våra egna produktionslokaler och därför kan vi garantera våra kunder bästa möjliga service och kvalité. 

Exponeringsprodukter

Vi har ett stort utbud av exponeringsprodukter i plexiglas. Det finns produkter för inredning och förvaring, displayer, kontorsartiklar & system för varuexponering. Varje produkt som tillverkas kontrolleras för hand för att få fram den bästa kvalitén.

Se våra exponeringsprodukter här

 

Måttbeställda plexiglasskivor

Vi skär och kapar plexiglas helt efter era egna mått. För måttbeställning och kapning av små eller stora plexiglasskivor så anger du antal skivor, längd och bredd samt tjocklek (2mm - 10mm) som du vill ha. Välj mellan ofärgade eller färgade skivor.

Klicka här för måttbeställning av plexiglas

 

Skräddarsydda plexiglas produkter

Har ni en idé eller en skiss på inredningsdetaljer, skyltar, boxar eller annat tillverkat i plexiglas kan vi hjälpa er med detta. Det finns nästan obegränsade möjligheter vad gäller form, färg och kombinationer med andra material som man kan göra. Om ni har idéer så har vi kunskap och erfarenhet för att hjälpa er genom hela utvecklingsprocessen. 

Läs mer om skräddarsydda produkter