Akrylplast

Akrylplast, även känd polymethylmetakrylat (PMMA), är en transparent plast som är ett populärt alternativ till glas på grund av dess liknande utseende och olika fördelar. Det är en termoplastisk polymer som används i olika applikationer på grund av sin styrka, hållbarhet och klarhet.

Några egenskaper och användningsområden för akrylplast inkluderar:

  • Transparens: Akrylplast har utmärkt optisk klarhet, vilket gör den idealisk för applikationer där genomskinlighet är viktigt, som fönster, skyltfönster, skyltar och bildramar.

  • Styrka: Trots att det är lätt, har akrylplast en hög styrka och motståndskraft mot krossning och slag. Det är mer reptåligt än glas och har bättre förmåga att hantera stötar utan att splittras.

  • Väderbeständighet: Akrylplast har utmärkt motstånd mot UV-strålning och förmår att behålla sin klarhet och färg över tiden även när den utsätts för solens strålar.

  • Lätt att bearbeta: Akrylplast kan enkelt formas, skäras, borras och limmas, vilket gör det användbart för olika tillverknings- och konstruktionsprojekt.

  • Isolering: Akrylplast har bättre isolerande egenskaper än vanligt glas och används ibland för att förbättra energieffektiviteten i byggnader.

  • Medicinska applikationer: På grund av dess biokompatibilitet används akrylplast ibland inom medicinska områden för att tillverka proteser, tandproteser och andra medicinska apparater.

  • Konst och hantverk: Akrylplast används i konstnärliga och hantverksmässiga sammanhang för att skapa olika objekt, inklusive smycken, skulpturer och dekorativa föremål.

  • Båtar och fordon: Akrylplast kan användas som ersättning för glas i marina och fordonsapplikationer på grund av dess lätta vikt och motstånd mot miljöpåverkan.

Det finns olika varumärken och handelsnamn för akrylplast, såsom Plexiglas och Akrylglas

Produkter tillverkade av akrylplast

Vi har ett stort urval av exponeringsprodukter i akrylplast. Här finns produkter för inredning och förvaring, displayer i transparent akryplast, kontorsartiklar & system för varuexponering. Varje produkt som tillverkas kontrolleras för hand för att få fram högsta kvalité. 

Klicka här för att se våra produkter